Digitális átállás

Felismerve a XXI. század új kihívásait, igyekszünk az oktatásunkban is megvalósítani a digitális átállást, megtanítani a gyermekeknek az eszközök megfelelő használatát.

Rendelkezünk 30 db tablettel, amikre különféle oktatással kapcsolatos szoftverek vannak letöltve: ezeket elsősorban a matematika és idegennyelv oktatásban hasznosítjuk.

Van továbbá 6 db Bee-Bot padlórobotunk. A robotméhecske olyan programozható eszköz, amely tanórai és tanórán kívüli keretben egyaránt alkalmazható, kiválóan alkalmas a diákok motiválására és komplex kompetenciafejlesztésre (algoritmikus gondolkodás, problémamegoldás, kreativitásfejlesztés) egyaránt. Az eszközt szinte bármely tanórán használhatják a pedagógusok. Az eszközökről bővebben itt olvashatnak: https://dpmk.hu/2017/11/29/problemamegoldas-az-also-tagozaton-bee-botblue-bot-robotokkal/

Valamennyi tantermünkben van nagyképernyős eszköz (interaktív tábla vagy projektor vagy nagyképernyős TV).

Használjuk ezen kívül a Mozaik Kiadó Mozabook tantermi rendszerét.

Foglalkozunk ezen kívül a biztonságos internethasználat oktatásával is, részben az informatika órákon, részben külső előadók segítségével (XVIII. kerületi Rendőrkapitányság oktatói, http://saferinternet.hu/).

2019 első félévében résztvettünk egy tabletekhez kapcsolódó kutatási projektben is.

 

2020 tavaszán, a kialakult járványhelyzet miatt távoktatás formájában működik a tanítás-tanulás. Ez idő alatt sok tapasztalattal és tudással gazdagodunk. Egységes felületet nem alakítottunk ki az iskolában, az eltérő technikai és tudásbeli felkészültség miatt. Alapvető kommunikációs csatornának a KRÉTát használjuk, opcionálisan választható digitális tanteremként pedig a Google Classroom rendszerét.

TÁJÉKOZTATÓ A TANTERMEN KÍVÜLI, DIGITÁLIS MUNKARENDBEN VALÓ RÉSZVÉTEL SORÁN MEGVALÓSULÓ ADATKEZELÉSRŐL

ÚTMUTATÓ A TANTERMEN KÍVÜLI, DIGITÁLIS MUNKARENDBEN VALÓ RÉSZVÉTEL SORÁN MEGVALÓSULÓ ADATKEZELÉSHEZ